Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Άποψη του συμπολίτη μας Δημήτρη για τα διόδια

Ακόμη δεν μπορούμε να συνέλθουμε από το σοκ του τραγικού περιστατικού.
Δεν μπορούμε γιατί δεν θέλουμε, δεν μπορούμε να το ανεχτούμε!
Δεν το ανεχόμαστε διότι είναι έγκλημα εκ προ μελέτης! 

Είδα όλα τα ρεπορτάζ, όλες τις μαρτυρίες πολιτών αλλά και παραγόντων της Τ.Ο. που συγκλίνουν σε ένα αίτημα ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΩΡΑ! 


Ένα έγκλημα που συνεχίζεται επί δεκαετίες, που παρά τις διαμαρτυρίες των τοπικών κοινωνιών για κατάργηση των Διοδίων και κατασκευή ασφαλέστερου αυτοκινητόδρομου στη περιοχή μας, όχι μόνο δεν ιδρώνει το αυτί καμιάς Κυβέρνησης, αλλά με Νόμο ξεπούλησαν τα διόδια στα μονοπώλια και όχι μόνο αυτό αλλά τους άφησαν και ασύδοτους να κάνουν κάθε χρόνο ότι αύξηση

γουστάρουν.

Τι κι αν η ΚΝΕ πρωτοπόρα ξεκίνησε τον αγώνα για κατάργηση των διοδίων από το 2008; Τι και αν έγιναν και άλλα παρόμοια κινήματα; Τι κι αν ένα μεγάλο μέρος των επιβατών αποφάσισε να μην πληρώνει διόδια και περνάει με τσαμπουκά; Όχι μόνο δεν ίδρωσε το αυτί τους, αλλά για την τελευταία ενέργεια των πολιτών η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2011 έδωσε «πριμ» στους εργολάβους των διοδίων 400 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για «διαφυγόντα υπερκέρδη» που φυσικά τα κλέβει από τις τσέπες μας.
Δυστυχώς σε όλη τη επικράτεια υπάρχουν παρόμοιοι δρόμοι διέλευσης μεγάλων φορτηγών με παρόμοια τραγικά περιστατικά και όχι μόνο σε παράδρομους αλλά και σε κακοτεχνημένες Εθνικές Οδούς (πχ Κορίνθου Πατρών) που θρηνούμε κάθε χρόνο δεκάδες περιστατικά.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!
 

Συγχαίρω τα αντανακλαστικά των Νεολαιών, Φορέων και των κατοίκων του Δήμου μας για την προχθεσινή διαμαρτυρία στον τόπο του εγκλήματος!
 

Η συνταρακτική δήλωση του Δημήτρη Λουφόπουλου μας εκφράζει όλους:
«Δεν αντέχουμε να βλέπουμε παιδιά από το χωριό μας και από τα γύρω χωριά να χάνονται. Δεν γίνεται να βλέπουμε συνομήλικούς μας να είναι διαλυμένοι μέσα στα φέρετρα. Δεν αντέχουμε να μας κοροϊδεύουν άλλο όλοι αυτοί που τόσα χρόνια κατατρώνε το αίμα και την ηθική μας. Θα δώσουμε λύση. Θα κάνουμε τα πάντα ο καθένας από το δικό του μετερίζι και όλοι μαζί συλλογικά, ώστε να δώσουμε ένα τέλος σ’ αυτό το χάλι. Δεν πάει άλλο, δεν πάει άλλος.
 

Ήδη ξεκίνησε ο αγώνας από τους νέους των δύο χωριών που έχουν τη συνεργασία των μεγαλύτερων σε ηλικία και όλων των φορέων. Είμαστε όλοι μαζί και δεν κάνουμε πίσω».
Είμαστε όλοι μαζί φίλε Δημήτρη και οι απανταχού Ριζομυλιώτες και Δημότες του Δ. Ρήγα Φεραίου και πονάμε τον τόπο μας εξ ίσου με εσάς που ζείτε μόνιμα εκεί και σε αυτόν τον Αγώνα για την Κατάργηση των Διοδίων (και όχι μόνο) θα είμαστε μαζί ενωμένοι μέχρι τη ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!!!
 

ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
1. Συντονισμό όλων των φορέων του Δήμου μας αλλά και όλων των χωριών μέχρι την Λάρισα.
2. Συμβολική 24ωρη κατάληψη των διοδίων με ελεύθερο πέρασμα όλων των οχημάτων
3. Συνεχείς και ασφυκτικές πιέσεις προς την Κυβέρνηση να καταργήσει τα Διόδια της περιοχής μας. Ας γίνει Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ!
 

Θα είμαι στο Ριζόμυλο από τις 14 έως 31 Αυγούστου και θέτω εαυτόν στρατιώτη του Ιερού αυτού Αγώνα! Αλλά και ότι μπορώ θα προσφέρω και από Αθήνα που μένω.
 

ΥΣ. Έκκληση-παράκληση προς όλους και ιδιαίτερα προς Δημάρχους πρώην, νύν, και αεί: Όταν αναφέρεστε ότι η «Αθήνα» δεν σας ακούει, να γίνεστε λίγο πιο συγκεκριμένοι και να λέτε: Οι Κυβερνήσεις όλων των ειδών και όλων των εποχών δεν μας ακούνε! Διότι οι Κυβερνήσεις αυτές που κατά συντριπτική πλειοψηφία ψηφιζόταν από τον Ελληνικό Λαό με προεκλογικά ψέματα, δεν νοιάστηκαν ούτε για την Αθήνα και σας διαβεβαιώνω (δυστυχώς) ότι και στους δρόμους της Αθήνας κάθε μέρα θρηνούμε θύματα της αδιάφορης εγκληματικής πολιτικής τους! Έτσι δεν θα δημιουργείται σύγχυση με τους υπόλοιπους 5 εκατομμύρια Αθηναίους….
Πηγή: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου