Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Εγκαινιάστηκε το Μουσείο για τον Ρήγα Βελεστινλή

Ενας σύγχρονος χώρος πολιτισμού που θα είναι αφιερωμένος στο μεγάλο εθνεγέρτη Ρήγα Βελεστινλή, δημιουργήθηκε στο Βελεστίνο με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Πρόκειται για τον Εκθεσιακό Χώρο - Κέντρο Πολιτισμού «Ρήγα Βελεστινλή» στο οποίο έχει ολοκληρωθεί το κατασκευαστικό μέρος
και πολύ σύντομα θα μπορούν να φιλοξενούνται διάφορες δράσεις.
Πλέον ο Δήμος Ρήγα Φεραίου διαθέτει ένα νέο, άνετο κτίριο, όπου εκεί θα μπορούν να φιλοξενούνται πολιτιστικές και πνευματικές δράσεις. Με όχημα την ψηφιακή τεχνολογία οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν πολλά εκθέματα με αναφορά στο Ρήγα Βελεστινλή, ενώ κεντρική θέση θα κατέχει η «Χάρτα του Ρήγα».
Με ψηφιακά μέσα, με σύγχρονα εργαλεία, με καινοτόμες δράσεις, το Κέντρο Πολιτισμού θα είναι ο τόπος που όλοι, θα μπορούν να δημιουργήσουν και να εμπνεύσουν τις νέες δράσεις στον πολιτισμό και στις τέχνες.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει ήδη δημοπρατηθεί το τμήμα του έργου για την προμήθεια του εξοπλισμού που αφορά τη διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου του Μουσείου ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος του 2014 θα λειτουργεί.
Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου